Profesionální image žena manažerka

Dobrá a rychlá večeře.

23.08.2010 14:52

Na základě soutěže z 31.7.- 21.8.2010 na téma Dobrá manažerka je i dobrá hospodyně - Rychlá večeře, Vám nabízíme 5 receptů od výherkyň. Vybírali jsme recepty, které nejsou příliš obvyklé a třeba Vás zaujmou k vyzkoušení. Dobrou chuť !


Pangasius na řecký způsob

pangasjanouskovasimonaw60 dkg filetů ryby pangasius nebo jakýchkoliv jiných filet
2 lžíce oleje
3 větší stroužky česneku
1 větší cibule
4 až 6 rajčat
5 dkg másla
1/2 citrónu
sůl podle chuti
1/4 trochu pepře
1 lžíce sušeného oregana
1 lžíce petrželky (já dala pažitku 2 lžíce)
tvrdý sýr podle chuti

Na pekáčku ve kterém budeme péct rybu (nebo na pánvi a pak to přesypeme) zpěníme na oleji nakrájenou cibulku, rozsekaný česnek, petrželku a oregano. Mícháme krátce, aby česnek nezhořkl. Směs rozložíme na pekáčku a na ní poklademe filety, které jsou rozmrzlé, osušené, osolené a pokapané citronovou šťávou z obou stran Na čtvrtky si nakrájíme 4 – 6 rajčat a ta položíme na filety. Rajčata ještě trochu osolíme a opepříme. Přidáme ještě na plátky nakrájené máslo, přiklopíme a dáme péct do trouby na 180 – 200 °C. Pečeme asi 35 minut. Měla jsem v pekáčku hodně šťávy a tak jsem ke konci dala pryč víko, nastrouhala na filety tvrdý sýr a
nechala zčervenat. Hlavně si tu šťávu nenechte vypéct všechnu. Pamatujte, že jí budeme potřebovat dost na polití brambor nebo rýže. Tahle dávka je pro čtyři osoby.

Simona Janoušková, Pihel

 

Plněné vaječné omelety žampionovou směsí.

Nejdříve si klasicky usmažím vaječné omelety podle počtu strávníků.
Na pánvi na másle si podusím cibulku na kostičky, plátky žampionů, osolím,
opepřím, okořením drceným kmínem. Když je směs podušená, tak jí plním
omelety, zabalím, obalím v trojobalu a smažím.
Jako přílohu máme rádi brambory nebo bramborovou kaši.

Renata Dvořáková, Sezemice


plneneomeletydvorakovarenataw

Pohankové rizoto

 

( Pro 4 osoby)
Pohanku 1,5 hrnku spařím vařící vodou, osolím 1 lžičkou soli, zaliji  horkou vodou, musí jí být 2 prsty nad pohankou, uvaříme doměkka (já ji dávám do trouby na 20 minut na 200 stupňů).
Na oleji osmažím 1 cibuli a přidám houby (když mám čerstvé tak je nakrájím a půl hodiny vařím, nebo používám mražené nebo sterilované), osolím, opepřím, posypu trošku gyrosem a přidám sterilovaný hrášek s kukuřicí a paprikou (kupuji namíchané v jedné plechovce)
Smíchám vše dohromady a dám ještě na 20 minut do trouby na 180 °C.
Dobrou chuť.

 

Ludmila Janečková, Chvalčov


pohankoverizotojaneckovaludmilaw

Calzone s kuřecím masem

calzoneskuretemmoravcovaveraw500 g listového těsta
400 g kuřecího masa
2 cibule
2 lžíce oleje
2 vejce
1 lžíci hladké mouky
1 lžíci grilovacího koření
4 lžíce kečupu
mletý pepř
sůl

Posílám rychlý recept, listové těsto můžeme mít v mražáku stále a ostatní ingredience máme také většinou doma. Tento recept je také rychlý tím, že k němu už nemusíte dělat přílohu. Dobrou chuť.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme na tenké nudličky nakrájené kuřecí maso, kečup, grilovací koření, pepř, sůl a zprudka osmahneme. Zahustíme hladkou moukou, přidáme vejce, krátce zamícháme, odstraníme z ohně a necháme vychladnout. Těsto rozválíme na plát, přeneseme na vymazaný plech, polovinu poklademe kuřecím masem a druhou polovinu přes naplněnou přeložíme. Okraje pevně přitiskneme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 25 minut v horké troubě dozlatova.

 

Věra Moravcová

 

Kuřecí bábovka

 

kurecibabovkavitovcovaw(srnčí hřbet) - ale lze dát do jakékoliv formy

6 kuřecích řízků

10 dkg anglické slaniny

2 středně velké cibule

10 dkg tvrdého sýra

4 vejce

sůl, pepř

ostatní suroviny dle chuti

Formu vyložíme pečícím papírem, přidáme osolené opepřené lehce naklepané kuřecí řízky, poklademe slaninou, nakrájenou cibulí, nastrouháme tvrdý sýr, zalijeme rozšlehanými vejci, do nichž vmícháme

bylinky.  Můžeme různě obměňovat a přidat např. žampiony, hrášek, kukuřici apod.

Vrstvy se opakují, až je forma plná. Poslední vrstva je maso. Vše zalijeme rozšlehaným vajíčkem se zbytkem sýra. Pečicí papír dáme větší a přehrneme, abychom s ním mohli formu zakrýt. Chvíli před koncem pečení odkryjeme.

Pečeme do zlatova při 200 °C. Délka se odvíjí podle množství masa a velikosti formy. Opatrně vyklopíme a odstraníme pečící papír.

 

Jana Vítovcová, Plzeň


Autor: office ZM
Přečteno: 26514x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda