Profesionální image žena manažerka

Koláč rychlý, hrnkový, za 15 minut jde do trouby.

24.03.2014 08:32

Během 2 hodin mně měla přijet nenadále návštěva a já rychle skočila na internet, zkusit najít nějaký recept na extra rychlý koláč.


Recept jsem našla a upekla jsem do dortové formy (návštěva byl jen 1 člověk) koláč a jablky a drobenkou nahoře - viz. první obrázek. Byl rychlý a výborný, a tak jsem ten recept postupně vyzkoušela ještě nekolikrát, s různými obměnami složení a náplní.

V dortové formě je těsto asi 3 cm vysoké, takže já bych na velký plech dávala raději 2 dávky. Ale pokud má někdo rád nízké těsto, tak 1 dávku. 

Těsto je výborné, jako piškotové, lehounké a ne suché. Skvělé je, že za cca 15 minut práce jde koláč do trouby. Prostě vše dáte do mísy, vařečkou vymícháte do hladka a pak už jen nalijete na pečící papír a dáte ovoce dle chuti a co dům dal.
Naposledy jsem na koláč dala kompotované jahody a celé jsem to na povrchu polila 0,5 litrem vanilkového pudinku - viz. další obrázek. 

Vždy peču v troubě na 180°C cca 35-45 minut, zkouším špejlí těsto.

 

Složení:
2 hrnky polohrubé mouky

3/4 hrnku cukru (já dávám třtinový cukr + běžný vanilkový cukr) - kdo rád více sladké, tak si dejte 1 hrnek
1 hrnek studeného mléka
půl hrnku oleje
1 celé vejce
špetka soli
půl prášku do pečiva

Drobenka:

půl cm ukrojím másla

1/3 hrnku polohrubá mouka

1/3 hrnku cukr krupice nebo krystal

 

Drobenku mneme prsty až máme v misce suché drobení, kterým posypeme koláč nahoře. Pokud je mastná, přidejte mouku a cukr.

Je to nejrychlejší recept na koláč, jaký jsem kdy zkusila, a proto se to o něj s Vámi chci podělit. Bude-li vaše děti nebo celou rodinu honit mlsná, máte pro ně dobrotu raz dva. A nebo když přijdete pozdě večer z práce, můžete jej rychle úpéct a mít ráno něco dobrého ke snídani.
Je to recept na extra rychlý, hrnkový koláč nejen pro pracovně vytížené ženy, ženy manažerky, podnikatelky, ale i každou ženu, která nemá zrovna chuť se s jiným typem moučníku déle zdržovat.

Dobrou chutˇ  :-)

Jana Yahoda

kolac_rychly_hrnkovy_jablkovy_700_zena_manazerka_590

kolac_rychly_hrnkovy_zena_manazerka_590




 


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 49338x Komentářů: 2

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k článku - váš názor nás zajímá

 
Včera jsem upekla též vynikající koláč: 1/2 hrnku cukru, 1 vejce, 1 bílý jogurt choceňský, 1 hrnek polohrubé mouky, prášek do pečiva vše smíchat nalít na poloviční plech vystříkaný olejem ve spray a vysypaný moukou. Na těsto nastrouhané 1 jablko, na malé kostičky 1 meruňka a posypané drobenkou s trochou skořice. Foto nemám, byl vynikající a už je pryč.
Irena 28.07.2014 19:45
Jen se zeptam - ten jogurt je asi maly kelimek, ze ano? Jinak ja bych zde chtela pripsat odu na "pecici papir". Naucila me k nemu dcera a od te doby davam na plechy jen papir, je to podle me velmi prakticke, rychle a hlavne se nikdy nic neprichyti k plechu, snad jej pak umyju. Zboznuji tento vynalez :-) Vas kolac priste vyzkousim :-)
Jana 01.11.2014 07:58

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda