Profesionální image žena manažerka

Vánoční rozjímání, hodnocení končícího roku. Co se vám za prošlý rok povedlo?

21.01.2016 08:14

Nevím jak vy, ale já pravidelně každé Vánoce, asi tak od 30 let bilancuji. Přemýšlím, jaký byl ten končící rok. Proberu si v hlavě některé z otázek viz.dole.


Jak bych celkově hodnotila daný rok, jako náročný, normální, skvělý?

Co moje zdraví? Je to dobrý nebo musím kvůli zdraví upravit svůj život?

Splnila jsem si své přání (pracovně pak „cíle“), které jsem na ten rok měla? Pokud jsem je nesplnila, dumám proč a co udělat jinak, abych se o ně pokusila znovu. Důležité věci (pro mě) nevzdávám, i kdyby trvaly roky.

Co se mi stalo blbého, smutného a co pěkného. Co to blbé, smutné? Mohla jsem to nějak ovlivnit? Udělala jsem nějakou chybu?

Jaké zajímavé, poučné a krásné zážitky jsem měla. Jsem člověk, který si umí udělat naprosto pěkný den už jen z maličkostí, kterých si většina lidí snad ani nevšimne.

Kdo z lidí mě zklamal a zároveň mě tím dal lekci a poučila jsem se. Největší zklamání člověk asi zažije, když se mu to stane v okruhu tzv. nejbližších lidí, v rodině, mezi kamarády, dobrými známými.

Kdo se mě snažil dostat do nějaké pasti a já naštěstí lest prohlédla a unikla tomu. V práci to bývali někteří podřízení, kolegové, nadřízení, v podnikání různí „chytráci - hajzlíci“ co mi něco nabízeli, snažili se ze mě vydolovat moje know-how zadarmo, nabízeli spolupráci, která by pro ně byla výhodná a pro mě průšvih.

Kdo z lidí mě naopak naprosto mile překvapil v nějaké situaci.
Často se mi stává, že někdo defacto úplně cizí, nebo se známe velmi sporadicky, mi něco řekne, nabídne, pomůže, udělá mi velkou radost. Někdy jim to nemám bohužel jak oplatit, tak aspoň řeknu“ ať se vám ten dobrý skutek vrátí zase z jiné strany“ nebo „ať se vám za to splní vaše důležité přání“.

Komu nebo čemu jsem ten rok pomohla já?
Ať už se jedná o lidi nebo zvířata, ptáky, floru, faunu.

Co jsem se ten rok naučila nového? Podle mě by se člověk měl každý rok naučit něco nového, jinak zakrní a postupně hloupne. Nejhorší jsou podle mě lidi, co si myslí, že už vědí vše, co potřebují a neučí se už nic. Baví mě se učit od lidí, co umí nějaký svůj obor, z Internetu, US webek, z Youtube a myslím, že se i stále po krůčcích vylepšuji v práci s mými weby, SEO, úpravě fotek ve Photoshopu. Celý život se ráda učím, jsem v tom asi úchylná. Jen škoda, že život je krátký, je tolik věcí, které bych ještě ráda znala a uměla.

Co jsem ten rok dokázala udělat, vyrobit? Ať už pracovně, nebo doma, co jsem postavila na zahradě, co jsem vymyslela jako zlepšení, kolik Quessantských jehňátek jsem sama porodila, zda to byly porody v pohodě, ovečky i prckové byli zdraví a zda se mi podařilo najít pro malé dobré majitele, kteří je snad hned nesnědli.

 

...a pak přijde úvaha nad příštím rokem....co bych si přála udělat, dokázat, postavit, naučit se, vylepšit, co zažít, kam vyrazit na výlety, atd...

 

A co vy? Také o Vánocích bilancujete končící rok?

Jaký byl váš minulý rok a máte nějaká přání na tento rok, která nejsou tajná a můžete je sdílet?



 

Ing. Jana Yahoda MBA

Byznys poradenství 
Osobní manažerský poradce a kouč pro podnikatele a manažery

Image poradentsví pro ženy manažerky



ovecka


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2547x Komentářů: 4

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k článku - váš názor nás zajímá

 
Rok 2015 byl největší a nejlepší investicí do zážitků. Pracovní stáž v Litvě, kde jsem mohla poznat nové prostředí a mentalitu místních lidí. Cestování po Rusku + začátek studia ruština. Tím se mi také povedl rychlý kariérní růst, na který jsem pyšná. Měla jsem možnost pracovně vyjet do Číny, kde jsem strávila hektické čtyři pracovní dny plné nezapomenutelných obchodních jednání. Rok 2015 byl přelomový a na zážitky bohatý...
Marketa Kozakova 21.01.2016 08:26
Po dlouhém váhání jsem se konečně pustila do menší opravy chalupy a letos budu pokračovat
Věrka Smolíková 21.01.2016 11:13
Vybrali jsme 2 komentáře, zde na webu od Markéty Kozákové a na FB od Anny Zvoníčkové. Gratulujeme a ostatním děkujeme za účast. AYAHODA Žena Manažerka
office ZM 25.01.2016 07:53
V roce 2015 se mi podařilo procestovat kus světa a mám spousty zážitků a taky se nám narodilo osmé vnoučátko. Mám pět dospělých a ženatých synů a nejmladší na prcka docela dlouho čekali, tak mám radost. Anna
Anna 27.01.2016 08:28

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda