Profesionální image žena manažerka

Přestala jsem jíst čokolády a cukrovinky od Nestlé, Kraft Suchard – nyní Mondelez, a Ferrero.

27.05.2019 09:17


Příklad, jaký hnus je dnes Studentská pečeť od Nestlé.

Mám ráda sladkosti a hlavně, mléčné čokolády, pralinky. V ČR si už kupuji ale jen německé čokolády s celými ořechy, mandlemi , nebo si jedu do Německa, nebo si čokoládu udělám doma z koupeného kakaového másla. Čtu složení u všeho, než něco koupím. Kvalitní je i česká čokoláda Carla, ale pro mě mají malý sortiment výběru. Pracovala jsem u nich před lety jako byznys poradce na projektu, a líbilo se mi, že majitel chtěl držet kvalitu, nedávat do čokolád náhražky, i za cenu, že budou dražší.

Dva korporáty, jejichž čokoládové výrobky dominují v českých hyper a supermaketech, mají největší rozlohu regálů, Nestlé se značkami Orion, KitKat, Nestlé, Milka a Kraft Suchard, od 2012 Mondelez Int. se značkou Figaro a Cadbury. Složení jejich čokolád se tak zhoršilo, že už se to nedá jíst. 
Např. Studentská pečeť  - bývala za socialismu jedna z nejlepších čokolád. Nebyla levná, pamatuji cenu 16,80 Kč. Kupovala jsem si jí jako studentka, když se mi něco povedlo a chtěla jsem se odměnit. Orion čokolády mi chutnaly, byly kvalitní, a to jsem měla už „chlupatý jazýček“, ochutnala jsem čokolády z různých zemí světa, neboť jsem žila v dětství v zahraničí. Tehdy byla i značka Nestlé kvalitní, švýcarská značka, ne jako dnes.
Studentská pečeť 200g, mléčná čokoláda, uvnitř různé ořechy, celé rozinky, želé a opravdová, kandovaná, pomerančová kúra, kterou mám obzvlášť ráda.

V ČR dovedlo Nestlé Studentskou pečeť do stádia hnusu, který s čokoládou nemá nic společného.
Zlom jsem vnímala, když čokoládu, která stávala kolem 50 Kč, začalo Nestlé, aby nahnalo obrat, nabízet za akčních 29.90 Kč. V době, kdy pravé kakao, kakaové máslo, 2 základní suroviny kvalitních čokolád, šlo cenově neustále nahoru, včetně dalších surovin, Nestlé šlo s cenami dolů – ukázka změny složení. Od doby, kdy byla Studentská pečeť za 29,90 Kč, jsem jí přestala kupovat. Většina čokolád i tiše změnila váhu na menší, Studentská pečeť z 200g tiše na 180g.

Na jaře v 2019 jsem uviděla v Kauflandu na paletě v akci Studentskou pečeť za 19,90 Kč. Sledovala jsem, co lidi, a rozhodně na dračku nešla. Už i těm, co kupují bezhlavě ve slevě, to asi bylo podezřelé.
Nestlé se v tomto případě značky čokolády chová jak amatér, a nebo jí chce záměrně zničit. Na jedné straně shazuje cenu až na dno, na druhé straně vymysleli „jinou“ Studentskou pečeť, tzv. Zlatou edici, o které tvrdí, že je prémiová, kvalitní, a je výrazně dražší, než Studentská pečeť běžná. Levnou řadu rozšířili o všelijaké chemické příchutě, jako kokos, malinu, višeň, atd.....Fuj Tajbl.
Marketingový nesmysl, amatérismus. Jen zoufalá honba za obratem, ziskem bez dlouholeté strategie.

Zde je namátkou SLOŽENÍ - chytře napsané zlatým písmem, že to i s lupou těžko přečtete:
A pamatujte – co je na 1. místě, toho je ve výrobku nejvíc, pak se počet g snižuje. Kde až je – kakaové máslo, základ dobré čokolády. Palmový tuk...z plantáží, kde chodí chlapíci a kropí okolí palem Roundupem...(viděla jsem dokument na YouTube, o regulaci EU byrokratů ty dělníci nevěděli nic :-)
Nestlé – Orion – Studentská pečeť mléčná s chutí višní 180g
Cukr, želé (cukr, glukózový sirup, pitná voda, kyselina citronová, pektiny, citronany sodné, přírodní aroma, karnaubský vosk), pražené arašídy, želé s višňovou chutí (višňové pyré 34%, cukr, jablečné pyré, ananasová vláknina, kyselina citronová, citronany draselné, alginan sodný, přírodní aroma),
fosforečnany vápenaté, barvivo anthokyany, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, rostlinné tuky palmový a Shea, emulgátory lecitiny a polyglycerypolyricinooleát, mléčný tuk, sušená syrovátka, přírodní laktóza, sušené odtučněné mléko, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, lískooříšková pasta, vanilkový extrakt. Obsah kakaové sušiny v čokoládě nejméně 27%. Může obsahovat sóju a jiné skořápkové plody.

Pokud se máte rádi, a máte rádi i své děti, přátele, apod.......kupujte jen lepší čokolády, cukrovinky, raději 1 dražší, kvalitní, než 10 těchto hnusů. Vždyť dnes už je každý 3. člověk alergik.
V oblasti rakoviny konečníku a tlustého střeva byla Česká republika k r. 2018 na 6. místě na světě, dříve dokonce 1. V úmrtnosti jsme v Evropě na 9. místě, Německo na 31. a Rakousko na 33. místě. (zdroj Zdravotnický denik 31.1.2018)
Nenechme si líbit, že jsme „popelnice EU“ v oblasti potravin.
Politici na nás kašlou, tak si nosme lupy a hnusy nekupujme.

Studentska pecet zena manazerka


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 3574x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda