Profesionální image žena manažerka

Moje šéfová mi dělá peklo, vypadám líp než ona.

27.03.2012 07:26

Tohle je situace, která může vzniknout pouze mezi ženami, u mužů se vzhled neřeší.


Ano, stává se, že pokud je manažerka, ředitelka žena, která nemá dobrý vkus, chodí neupravená, může se cítit ohrožená, jakmile dostane přidělenou (ano přidělenou, neboť ona by si takovou nikdy nevybrala) podřízenou, která je většinou mladší a jejíž vzhled je viditelně lepší.

Chytrá manažerka, ředitelka, která si je vědoma svých pracovních kvalit a má zdravé sebevědomí, by nikdy peklo své podřízené nedělala, a spíš by něco odkoukala, co se týče případné změny vzhledu. Vždyť na tom není nic degradujícího, když šéfová naučí svou podřízenou novou práci a od ní se zas naučí některé změny ve svém image.

Dotyčná mladá žena si mi posteskla, že bude muset chodit do práce asi jako "homeless", aby jí šéfová dala pokoj.

No, ono je třeba znát danou situaci více do hloubky, co se navenek může jevit jako problém image, nemusí nakonec být tím jádrem problému.
Profesionální a moderní vzhled žen v práci si každá jedna žena vysvětluje jinak, stačí se denně kolem sebe dívat. Ano, každá žena si vytváří svůj styl, ve kterém se cítí dobře, ale manažerky, ředitelky by už měly brát v úvahu i svůj post a dle něj svůj styl měnit.

Samozřejmě, že podřízená a nadřízená by se měly oblékat a vypadat jinak. Prostě když např. tyto dvě vstoupí do dveří k cizímu člověku, třeba ke klientovi – ten by měl na 1.pohled rozeznat, která je šéfová a která podřízená.

Špatné je, když manažerka vypadá tak hrozně, že se s ní její podřízení stydí ukazovat mimo firmu. Zdá se vám to nemožné? Ale kdepak, i to se stává. A nejhorší kombinace je, když vypadá hrozně a ještě svůj "image" podtrhne tím, když otevře pusu a začne mluvit. Setkala jsem se jednou s podobnou paní a říkala jsem si, jak je možné, že si jí ta firma drží roky…a nikdo jí nic neřekne.

Bylo by ode mě neseriózní zde něco radit v obecné rovině, co dělat, když manažerka dělá peklo své podřízené kvůli lepšímu vzhledu. Je potřeba rozebrat každou situaci zvlášť.

Jsem vždy pro variantu nejprve slušného jednání a teprve až když se vyzkouší všechny možnosti, pak třeba volit odchod z firmy jinam.

Snažit se manažerce ukázat, že jsem její loajální podřízená v teamu, která jí respektuje a nechce jí ztrapňovat, podávat dobré výkony, nevytahovat se před ní co mám nového na sobě, ale spíš jí také sem tam něco pochválit a nenápadně si jí "oťukat", zda by jí nevadilo, když jí někdy jemně něco poradíte.

Většina žen, ať je jim 18, 40, 60 nebo více let chce vypadat na svůj věk dobře.

Bohužel ženy v určitých pracovních oblastech a pozicích, jakmile jsou delší dobu vdané, už o sebe tolik nedbají a leckdy ani nechápou, proč by měly, což je smutné. Nejde ani tolik o váhu, ale o vzhled a charisma. I silnější ženy, když mají vkus, sebevědomí a své charisma, vypadají pěkně a lidem je s nimi příjemně. Manažerky nemusí být modelky s mírami 90-60-90, ale na druhou stranu by si měly hlídat svou váhu, aby nebyly příliš obézní. Je jasné, že 100 kg žena manažerka bude v nevýhodě oproti stejně schopné 70 kg kolegyni. Nejvyššími manažery jsou přeci z 90% muži.

 

Ing. Jana Yahoda MBA

Byznys poradenství
Osobní manažerský poradce a kouč pro podnikatele a manažery

Image poradenství pro Podnikatelky a Ženy Manažerky

 

 
anim27_400


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 7056x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda