Profesionální image žena manažerka

České televizní programy? Děkuji, už nechci. U mě vládne YouTube, Netflix, a zdarma satelit.

24.09.2018 08:27

Chápu dnešní mladé lidi, že moc nekoukají na české televizní programy, ale spíš na noťasu sledují YouTube, Facebook, Netflix, Insťák. Osobně si myslím, že pokud budou české televizní programy pokračovat v současném trendu, bude jim rapidně klesat sledovanost lidí.

U nás televize doma je, smartka, koukám hlavně na ní, ale někdy i jen na větší LCD obrazovku, připojenou k noťasu.

Čím jsem starší (r.1960), tím víc jsem vděčná mým rodičům, že jsem s nimi mohla od 3 let žít v zahraničí, cestovat, a angličtina je můj druhý jazyk vedle češtiny. Člověk, který umí jen česky, a je odkázán jen na např. české zpravodajství, dostává do sebe často lživé informace a záměrné manipulace. Domluvím se i rusky, japonsky, neměcky, neumím dobře, ale já se umím domluvit i s třeba 20 slovy :-)

Zajímá mě co se děje ve světě, politika, neboť to souvisí s naším životem, naší svobodou, ekonomikou země, budoucností našich dětí.

Dívám se na YouTube, na přímé přenosy. Jsou tam i fake news, ale umím si je identifikovat.
Sledovala jsem např. všechna osobní vystoupení a duely Trumpa a Hillary Clinton, neboť americký prezident ovlivňuje celý svět i nás v ČR.
Z těchto dvou jsem si přála Trumpa, neboť mluvil víc rozumně, raději s Ruskem, Severní Koreou a jinými zeměmi jednat u stolu, než jim vyhrožovat zbraněmi za hranicemi. Zato hysterická Clinton, té šlo jen o to, být první ženou prezidentkou v USA, a stále provolávala, aby se šlo mnohem tvrději proti Rusku než dosud. Šel mi z ní až strach, kam by nás v Evropě ta šílená žena zatáhla.

Vedle toho jsem sledovala zprávy ČT1, Nova, Prima a srovnávala. Překvapila mě ČT1, lži, neustálé pomlouvání Trumpa, naopak velebení Clinton. Nova a Prima byly sice také na straně Clinton, ale už opatrněji. Říkala jsem si, kam jsme se to v televizi a médiích po 28 letech dostali - je to jak za komunistu - je jen jedna pravda, tu, kterou jim nekdo podsouvá. Ale my nejsme blbci, socialismus nás vytrénoval dost, problém je spíš asi u mladé generace. Ale, což, zas jim doma budou rodiče říkat tu "opravdovou pravdu" jako dřív.

Takto jsem si to porovnala několikrát, kdy se liší české zpravodajství od toho, co se opravdu děje v přímém přenosu na YouTube.
Např. i vývoj ohledně Brexitu v UK není úplně tak, jak česká média prezentovala a nadále komentují.

Denně čtu na netu komunistické Novinky, Babišovo idnes, vedle toho Japan Times, někdy India Times. Zrušila jsem už New York Times, tam je masírka podobná jako u ČT.

Proč už nesleduji české televizní programy?

- české zprávy už nejsou dobré zprávy, objektivně o politice a dění ve světě je tam málo

- to, co večer řeknou ve zprávách, je už dávno přes den na netu v Novinky.cz, idnes.cz

- ČT1, ČT24 už jsou bohužel zase jako za socialismu – zvou si všelijaké rádoby odborníky, „jejich“ lidi žijící v zahraničí, kteří divákům vysvětlují, jaký mají mít správný názor na věc, odlišný názor je dle nich fašistický, rasistický, xenofóbní…..prostě špatný …..demokracie dostává v ČR zase na frak

- české zprávy na Nova, Prima, jsou z velké části jako Blesk

- české programy vysílají stále dokola snad 100 filmů, půjčují si je asi mezi sebou, je to otrava

- nezajímají mě české, nekonečné seriály, stupidní soutěže, vaření, různé rádoby reality shows

- každých 15 minut vysílání snad 20 reklam, jediná ČT1, ČT2 jich má míň, ale obsah je nezajímavý

- poslední dobou natočené, nové české filmy, mě neoslovují, považuji je za vyhozené peníze daňových poplatníků, jen výjimečně se něco podaří

 

Proč se dívám už jen na Netflix, YouTube, zdarma satelit?

- Netflix – přivedla mě k němu dcera a mám ho moc ráda. Je placený, ale vyberu si filmy, dokumenty, seriály, podle žánru a mé chuti. Reklamy žádné. Pěkně v angličtině, bez českých dabingů, zůstávám tak i „in“ co se týče vývoje řeči, nadávek, zkratek. Kdo chce, přidá si titulky. Super filmy i zajímavé seriály a dokumenty o všem možném. Sem tam si i pustím filmy v japonštině, němčině, ruštině a dám si anglické titulky - učím se a oprašuji si tím řeči, které trochu umím. Je to super.

- YouTube – jsem za něj moc vděčná, je to moje svobodné spojení se světem. Sleduji zprávy, přímé přenosy, projevy politiků a lidí, co hýbají světem. Zajímavé dokumenty i pěkné filmy. Když se chci něco naučit dělat, nebo nevím, jak něco opravit, vždycky tam najdu video, jak na to, fantazie. Nepotřebuji už k tomu knížky. Max 2-10 reklam celkem na 1,5 hodinový film, které lze odkliknout po pár sekundách, podle sledovanosti pořadu.

Líbí se mi český Stand Up – na You Tube je mohu sledovat s 1-3 reklamami, zatímco na Prima Comedy Club je těch reklam asi 30….
YouTube fakt zbožňuju - naučila jsem se díky němu tolik věcí - jak co postavit, opravit, různé zdokonalení ženských ručních prací....paráda

- Zdarma satelit – máme instalovaný satelit, dívám se jen na to, co je zdarma. Hlavně na japonskou NHK. Japonsko je jedna z mých zemí, které považuji za mé rodné, přiblíží mi to můj kdysi domov, se vším všudy, vždy se mi i trochu zasteskne, přijde zase čas, a já si tam po x-té zajedu. Kdyby tam nebylo tak draho, jela bych tam dožít, ale bohužel.

- Mám i sbírku filmů a seriálů na disku a CD, také většinou amerických, pustím si, když chci.

 

Když mám na výběr, vidět při 1,5 hod. filmu, který si sama vyberu, 1-10 reklam, pak už se nechci vracet na české programy, kde je na soukromých programech 10-20 reklam každých 15 minut, nebo na ČT, kde je reklam méně, ale obsah nestojí také za nic.
České programy už nepotřebuji, český rozhlas jsem nenaladila nikdy v životě, takže poplatek 1620 Kč co musíme ročně platit České televizi a 540 Kč Českému rozhlasu, beru jako další nepřímou daň, kterou na mě čeští politici valí a vymýšlí další, nové.
Neboť vědí, že je skvělé nás čím dál více dojit tzv. nepřímými daněmi, které si většina lidí ani neuvědomuje.

Každé dítě by se dnes mělo učit pořádně anglicky už od doby, kdy začne mluvit (já mluvila od 3. let denně), rodiče je posílat ven, jezdit s nimi na dovči, aby jazyk chytly venku bez českého přízvuku. Dítě se naučí rychle, je jako houba, i díky internetu. Umět aspoň tento světový jazyk považuji za základní vzdělání, vedle češtiny a matematiky.

 Je to o osobní svobodě člověka. Když umím anglicky, najdu si sama relevantní zprávy, informace, když budu chtít, zatím se mohu i sebrat a cestovat, nebo i žít v cizině, většinou se anglicky domluvíte všude.

Co vy? Baví vás ještě české televizní programy? Sledujete pouze je, nebo i nějaké jiné?

Jana Yahoda


česká republika


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2174x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda