Profesionální image žena manažerka

Divná ženská emancipace... „ty vole“.

24.11.2016 13:31

Od 14 let žiju nastálo v České republice, a tehdy jsem si všimla, že mnoho kluků a mužů obecně, používá často ve své mluvě „ty vole“, nebo „vole“. Vesničané to používali ještě častěji než chlapi ve městě.


Pochopila jsem, že se tak baví mezi sebou kluci, chlapi, co si jsou blíž, přátelé, spolužáci, kamarádi. S cizími ne, tam mluvili slušně. Nejvíce to používali muži dělníci, vysokoškoláci už méně, ale také. Nevím co se to ale teď děje, ale mluví tak nejen kluci, muži, ale i dívky, slečny, paní.

Proč?
Je to snad nějaká forma ženské emancipace?

Pokud ano, tak hrozně špatná.

Ono to „ty vole“ vypadá blbě u chlapa, natož u ženy.
Jako když se někdo opije alkoholem. U muže je to hrozné, ale když je opilá žena, je to strašné.

Tady by emancipace platit neměla.

Školačka, studentka, žena, slečna, paní by měly být vždy hlavně ženami, se vším co k tomu patří. Krásné, upravené, voňavé ženy, které když otevřou ústa, jsou pořád ženami. Vyslechla jsem hovor dvou mladých žen, které tak mezi sebou mluvily, samé „ty vole“ a ještě ostřejší slova, a ta jedna se divila, že nemůže najít dobrého kluka partnera, že se na ní lepí „samí vypatlanci“. No, tak jsem si v duchu říkala:“ Čemu se divíš, když takhle někde otevřeš svou pusu, mluvíš jak žumpa, jiný o tebe ani nemůže mít zájem, slušný kluk na úrovni už vůbec.“

Včera jsem ale k mému údivu uslyšela hovor dvou žen, očividně již v důchodu, a také asi 5x zaznělo „ty vole“.

Hrůza....ženy, ženy, co to děláte ? 

Celý život jsem hodně v kontaktu s kluky, muži, dobře si s nimi rozumím, a věřte ženy, že i když jim to někdy ujede, jakože v mém okruhu intelektuálů toto „ty vole“ mezi sebou chlapi používají velmi málo, možná to padne 3x za celý večer. Holku, ženu, která takto mluví, by tito chlapi nechtěli za svou životní partnerku a nemají je.

Já nejsem žádný svatoušek, v malém okruhu mých kamarádů, přátel, s bráchou, kdysi s dobrými šéfy cizinci, nebo s klienty, kde už se známe dobře, řeknu výjimečně i sprostá slova, jako asi každý. 

Časté „ty vole“ poukazuje u mužů a ještě víc u žen na jejich určitou intelektuální úrověň, čím častější „ty vole“ a různá sprostá slova, tím je jejich úroveň níž a je fuk, zda je bohatý, nebo ze střední či nižší vrstvy příjmu. Když je někdo bohatý, neznamená to automaticky, že je chytrý.

Vím, že je to každého věc, ale školačky, ženy, slečny, nemachrujte v řeči slovy „ty vole“, nedostane vás to v očích ostatních na vyšší příčku, nezvedáte si tím své sebevědomí, naopak, padáte na dno.

Poslední dobou slyším v Praze v metru i hezké, mladé, namalované holky, vypráví si na celý vagón, a každá věta začíná nebo končí „ty krávo“. Každý se na ně otáčí, co je to za nány. Je to strašné.
Na rozdíl od nich, je kráva krásné, milé, inteligentní zvíře.

 

Milé slečny, ženy, toto není ženská emancipace, toto je naopak zadupávání ženskosti až na dno. Připravujete se o to, co je u žen nejkrásnější, to, co normálním mužům imponuje a svádí je k tomu, se vám dvořit, nadbíhat vám, nebo jen vyhledávat vaší společnost a bavit se s vámi. Jak mluví žena je důležité.
Cit, jemnost, kultivovaná řeč, inteligence, upravený vzhled, krása těla i ducha, a když ne těla, tak aspoň ducha.

 

Proč tak některé ženy mluvíte?

Muži, jak se vám líbí ženy, které takto vulgárně mluví?



speaker 

 


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2204x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda