Profesionální image žena manažerka

Pozor – Objednávka z USA amazon.com, české DHL a české DPH.

27.08.2018 14:42

Jsem v tomto bezprávním státě ČR velmi opatrný člověk, po 30 letech v byznysu, už jsem slyšela tolik hrozných příběhů, co je v ČR možné…Ale i já udělala v srpnu 2018 chybu, tak tímto článkem třeba někomu pomůžu, aby jí neudělal taky.



Vyrostla jsem v cizině, takže angličtina je můj 2. běžný jazyk.

Hledala jsem na netu odborné knížky v angličtině, protože u odborných knih jsem se setkala se špatným českým překladem, tudíž mám radši originál.

Našla jsem si 3 zajímavé knihy na amazon.com v celkové ceně i s poštovným 69.90 USD.

Souhrn na amazon.com mi ukázal:

Cena knih : 1301,34 CZK

Doprava : 384, 96 CZK

Daň bude : 0 CZK

Celková cena : 1686,30 CZK

 

OK Jano, uděláš si malé Vánoce, zaplatila jsem tedy kartou.

Nikde nebyl výběr dopravce, mají nasmlouvaného svého,  a je to DHL, ale to jsem nikde při objednávce neviděla.

 

Asi za 5 dní mi přišla smska z českého DHL – abych šla na tento odkaz a vyplnila formulář, neboť moji zásilku je třeba proclít. „Jéžiš, já blbec…kolik to bude stát navíc….“ řekla jsem si a šla na odkaz.

 

Na odkazu jsem měla výběr, zda zaplatit 550 Kč DHL za to, že zásilku vyřídí, nebo jet z lesa od Příbrami do Prahy, možná i vícekrát, sama na celní úřad. Jedna cesta do Prahy mě vyjde autem 300Kč, tudíž jsem musela akceptovat hroznou cenu 550 Kč.

No, a pak mě DHL přivezlo zásilku a já musela doplatit:

DHL poplatek : 550 Kč

DPH pro české šmejdy politiky : 211,20 Kč

Naštěstí clo : 0 Kč

Celkem 761.20 Kč

 

Takže celkem mě 3 knihy stály 2448 Kč – jsou to mé nejdražší knihy v životě, a co jsem četla na netu (bohužel až po smsce od DHL), už si u amazon.com a u Číňanů nic neobjednám.

 

BTW – mimochodem – nepřijde vám sprostý, že nám čeští šmejdi politici vyměřují DPH na objednané zboží z eshopů z ciziny? Hledají každé místo, kde občany nějak navíc podojit. Neobjednávala jsem na firmu, ale pro sebe.

Přijde snad doba, že přijedete z dovolené a oni vám odhadnou, kolik máte v kufru suvenýrů a nakoupených věcí a napaří vám na to DPH?

Četla jsem na netu, jak si někdo objednal velmi levně s dopravným zdarma z Číny nějaké zboží a když to prošlo českým kolečkem, měl ho o dost dražší než draze prodávané v ČR.

Je zajímavé, že když jsem již několikrát objednávala něco z EU, pro sebe i na firmu, přivezla mi to Česká pošta a já neplatila ani korunu navíc, EU a Česká pošta jsou asi ještě OK.

 

Účet na amazon.com jsem zrušila a napsala jim do poznámky proč, že oni jsou super, ale na české straně mně zásilku zdražili o 45%.

 

Tak bacha na to.

Máte i vy nějakou zkušenost s objednávkami z eshopů z ciziny?


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2181x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda