Profesionální image žena manažerka

Šílenci z Manhattanu – americký seriál Mad Man.

07.11.2017 11:33

Moc pěkný seriál, odehrávající se v oblasti reklamních agentur.


České seriály obecně nesleduji, a je škoda, že tento americký s českými titulky, běží na ČT Art, neboť si troufám tvrdit, že většina lidí na tento televizní kanál České televize tak často nechodí.

Asi by to štvalo starší lidi a ty, co jazyk neumí, ale pro ostatní je to výborná škola, jak si trénovat i jazyk. Obecně by mělo být na hlavních kanálech více poutavých  filmů v původním znění. Už ani slovenštinu naše děti neumí. Já ještě umím i slovensky psát.

Proč píši o tomto seriálu České televize – není to nějaká placená reklama, píšu to tu fakt jen za sebe. Seriál je skvělý, ukazuje mimo jiné, to, co já znám z reálných mých zkušeností z různých firem za dnes už víc jak 30 let, kde jsem byla nebo i v této době na chvíli jsem, buď jako řadový pracovník, vrcholová manažerka, nebo byznys poradce, osobní manažerský kouč. Nic tam není mimo realitu.

Seriál Šílenci z Manhattanu (angl. Mad Man – Šílenci) ukazuje:

- byznys život ve firmách

- intriky mezi lidmi ve firmě

- vztahy mezi ženami a muži nejen ve firmě, ale i doma v rodinách

- byznys jednání, strategie, výhry, prohry

- co jsou lidé, muži i ženy schopní udělat pro svou kariéru

Žádná, dotacemi podporovaná genderová skupina nějakých žen, které vyjma práce v neziskovce si na svou kůži neprožily skoro nic, nikdy nevedly firmu plnou mužů a žen, neudělá tolik pro běžné ženy ve společnosti, jak nenásilné příklady ze života, spojené do poutavých příběhů, třeba tento seriál, kdyby ho ale ženy sledovaly. Většina o něm asi neví, škoda.

Příběh hlavního hrdiny, muže, mimo jiné pro mnohé ženy pěkný chlap jako pan Božský, ale promiskuitní až hrůza, neboť se ženy předhánějí, která ho uloví, a i on je zvyklý mít tu, která se mu zrovna líbí, nezná odmítnutí, a jeho spolupracovníků a rodin kolem, se odehrává cca od r.1960, všichni tam kouří jako fabriky, jako generace mých rodičů, kdy se nevědělo, jak nezdravé to je.

Co se týče žen, můžete tam sledovat :

- realitu vývoje genderové nerovnosti, rozdíly v kariéže žen a mužů, různé platy žen a mužů

- jak si ženy vybojovávají v tehdejší době, kdy žena měla být po svatbě hlavně doma, rodit děti a být u plotny, v práci bývala maximálně sekretářka nebo řadová admin pracovnice, svou pozici až do manažerské pozice, nebo partnera firmy

- jaké různé cesty kariéry ženy volí, některá přes postel s vlivným mužem, jiná pracuje více než muži a svými výsledky a urputností a i štěstím, si svou pozici vydobude

- jak některé ženy bojují s tím, zda být doma s dětmi, nebo být v práci a dělat tam, co je také hodně baví

- konflikty s manželi, ohledně dětí, rodiny, práce

- navíc tam vidíte krásné, elegantní ženy, eleganci, která dnes tak často v České republice chybí – pěkné dámské kostýmy, šaty, barevnost, dokonalé kombinace oblečení a doplňků, šátky, šály, náhrdelníky, vždy upravený, decentní make-up obličeje, lze se tam inspirovat některým oblečením i pro dnešní dobu, i když tehdy nosily ženy hodně i mini pod zadek, což pro ženu manažerku, majitelku firmy, která je profesionální v dnešní době, nepřipadá v úvahu, především, pokud jedná na mezinárodní úrovni. (Malý, český rybník, ten snese jinak asi všechno – vidím to denně kolem sebe)

- boj s vlastním sebevědomím, některá žena je šedá myška bez sebevědomí, jiná myška sebevědomí má, krásná žena, u které si každý myslí, jak je i sebevědomá, vlastně uvnitř není a bojuje se sebou, a nebo je, někdy zdravě seběvědomá, jindy nezdravě


Ženy jsou tam krásné, sexy, muži je obletují jak motýli květiny, vyhledávají jejich společnost. Buď si spolu povídají a žijí jako partneři v lásce, nebo vedou pracovní, byznys hovory, úvahy, brainstormingy, kde se už v ideálním případě i stírá, kde je muž a kdo žena, protože hlavní je byznys dané firmy a jeho růst a rozvoj - a tak to má být.

 

Moc pékné to je, škoda, že i díly zpětně nelze vidět na www.ivysilani.cz, končí tam licence. Pokud ale umíte anglicky, můžete sledovat i na You Tube, zadejte si Mad Man series nebo Mad Man Season. Dívám se často na You Tube na různé filmy i seriály v původním znění a tento je tam také.

 

1 - Jste žena a ráda byste si vylepšila, posílila své „zdravé“ sebevědomí?

2 - Jste žena a ráda byste vylepšila, posílila svou pozici v práci? Chtěla byste být v práci úspěšnější a nevíte jak na to?

3 - Jste žena, majitelka firmy a ráda byste se naučila, nebo vylepšila některou z manažerských dovedností nebo svůj profesionální image?

Pokud Vás některá z otázek zaujala, můžete mě kontaktovat, pomohu Vám. Služba je samozřejmě placená, nic v životě nění zadarmo – jen láska, když se zadaří a dva se mají rádi :-)


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 2871x Komentářů: 0

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Napište komentář.
Omlouváme se, ale z důvodu ochrany proti Spamu bude zobrazen po kontrole.

 

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda