Profesionální image žena manažerka

Ženy mají v České republice dobré možnosti uplatnění.

02.02.2010 18:42

Když jsem kdysi napsala článek Žena jako ředitelka je pořád trochu exot, přišly mně zajímavé komentáře a mimo jiné mně jeden zahraniční regionální ředitel poslal McKinsey průzkum o ženách v Evropě, který byl proveden v roce 2008 (Woman Matter – McKinsey & Company 2008). Zajímavé čtení, které mi v hlavních bodech potvrdilo to, co jsem si ze své pracovní zkušenosti jen myslela. Situace v ČR je pro ženy manažerky dobrá.


Díky mé práci a častému cestování do zahraničí jsem se někdy bavila o možnostech žen v různých zemích.
Nezapomenu na vykulené oči jednoho arabského kolegy, který, když jsme měli meeting v zahraničí, si ke mě po chvíli sednul a ptal se mě, zda jsou moji podřízení lidé ve firmě ženy nebo také muži. Když jsem odpověděla obojí, tak se znovu překvapeně ptal, zda mě ty chlapi respektují. Byl moc milý a fakt mě pobavil. Myslím, že pak odjel domů s malým zmatkem v mozku.

womanmgr400Mě naopak překvapilo, že když jsem se bavila s ženami z vyspělých zemí jako Německo, Rakousko, Francie, apod. řekly mi, že situace žen u nich není o nic lepší než u nás, i tam je výjimečné, aby se žena dostala do nejvyšší řídící pozice.

Němky potvrdily, že pozitivním krokem je, že mají Angelu Merkel jako představitelku země.(tuto větu jsem napsala v r. 2010, ale potom co tato žena začala předvádět od 2015, už jí cizinky nehodnotí pozitivně a ani já)

Pár zajímavých dat z průzkumu :

Bylo dotazováno 7 500 lidí z 90 firem a 50 zemí.

- přestože 55% žen v Evropě získá universitní diplom, jejich zaměstnanost je o 21% nižší než u mužů

- ženy v Evropě zastávají v průměru 11% v rozhodujících firemních rolích (v managementu)

Jak to vypadá konkrétně v některých zemích?

 - Norsko 32% (největší %)

- Švédsko 24%

- Finsko 19%

- Anglie 12%

- Německo 11%

- Francie 8%

- Španělsko 4%

- Itálie 3%

Česko v průzkumu nebylo, ale já jej odhaduji na 11%.
Jsem přesvědčená, že u nás mají ženy větší možnosti v zahraničních firmách než v tzv. státních, kde stále pracují jak za socialismu. Potvrdilo mě to, co jsem si myslela, čím více nábožensky založená země, tím horší pro ženy, které jsou ambiciózní. Podívejte se na čísla jihu Evropy. Dobře, že jsme v Čechách, prý nejvíce ateistické části v Evropě. Francie – pro mě neuvěřitelně konzervativní stát. Sever Evropy je znám jako dominující matriarchátní oblast, ale řeknu na rovinu, ani tam bych nechtěla být, ty země mě přijdou příliš socialistické.

Ženy mají tzv. dvojí práci, jednu doma kolem rodiny a druhou v práci. Dle průzkumu ženy věnují 2x tolik času rodině než muži.

Muži jsou více ambiciózní, 70% žen se hodnotí jako srovnatelné s ostatními spolupracovníky, zatímco 70% mužů se hodnotí jako lepší než jejich spolupracovníci. Zatímco 27% vysoce kvalifikovaných mužů aspiruje na nejvyšší pozice, ze srovnatelně schopných  žen pouze 15%. Až 64% žen vnímá určité bariéry co se týče své kariéry, zatímco 49% mužů vnímá určité bariéry u kariéry žen.

Obecně se říká, že až 70% všech nákupů ovlivňují ženy. I v Japonsku, které je známé konzervativním modelem ve vztahu žena a muž, i tam např. 60% žen ovlivňuje nákup nového auta do rodiny. V Japonsku jsem jako dítě žila a některé japonské, mladé ženy mě učily jak to dělá Japonka, ona je pokorná, slouží svému muži, on má doma pocit vládce, ale ona s ním umí dokonale manipulovat aniž on o tom ví.

Výsledkem průzkumu ze zkušeností vedení různých firem vyplynulo, že ideální je mít v managementu z 10 lidí aspoň 3 ženy. Týmu to dodává větší dynamiku, více nápadů, pohledů a diskuzí, v konečném výsledku je to pro firmu přínosné, je úspěšnější.
Moje osobní zkušenost při vedení firem je, že jsem měla ve vrcholovém týmu vždy jen 1 ženu. Jen v Mary Kay pracovaly samé ženy. Muži drží basu, ženy bohužel ne. Jsou-li v top managementu mezi muži 2 ženy, začnou si konkurovat, a to je špatně.

Pokud se žena chce dostat do vyššího a nejvyššího managementu, řeší otázku zda mít na prvním místě rodinu nebo kariéru. Celkem 30% dotazovaných žen na těchto pozicích přiznalo, že rodinu daly na druhé místo, tak jak to dělají muži. Tento přístup je obecně pro muže v konečném důsledku snazší než pro ženy.

- 27% žen přiznává, že zažily diskriminaci, zatímco stejný pocit má jen 7% mužů

- čím ve vyšším postavení jsou ženy, tím méně dětí mají

- nejtěžší období, překážka, je pro pracující ženu v kariéře mateřská dovolená, ale už se objevují čím dál více společnosti, které umí vytvořit dobré podmínky pro úspěšné a schopné ženy

Musím říct, že já jsem byla kdysi v trochu jiné situaci, když jsem začala kariéru, tak už jsem měla děti ve školce. Mnohem horší situaci řeší ženy, které jako bezdětné vystoupaly na zajímavou, vysokou pozici a pak opravdu řeší, co se stane, když otěhotní, zda o místo nepřijdou, jak dlouhou mateřskou si vůbec mohou dovolit a když to vše proběhne, řeší stejné dilema při dalším dítěti. Každé dítě, přerušení kariéry, je vlastně před kolegy muži znevýhodní. Nicméně já si osobně myslím, že každá zdravá žena touží mít děti, měla by je mít a nebrat kariéru až tak vážně. Pokud je chytrá a schopná, vždycky se v kariéře zase nahoru na nějakou zajímavou pozici vyhoupne.

Ing. Jana Yahoda MBA

Byznys podnikatelské poradenství 
Osobní manažerský poradce a kouč

Image poradenství pro Podnikatelky a Ženy Manažerky


Autor: Jana Yahoda
Přečteno: 3694x Komentářů: 3

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Přidejte svůj komentář k článku - váš názor nás zajímá

 
Jsem taky ráda tady, i když tu jsou různá omezení pro ženy. Moje spolužačka si vzala za muže Itala, byla to láska jako hrom, odjela s ním do Itálie a pak si zažila docela peklo než se jí podařilo dostat domů a s dětmi. Prý tam byla doma jako služka, všechno rozhodovala Italova matka. O práci ani nemluvě.
Andrea 08.02.2010 20:00
ne v Čechách, ale v Česku nebo České republice. Navražděte Moravu a Slezsku vážená...
Elelfsen 08.03.2010 10:37
...omlouvám se tímto všem Moravákům a Moravačkám a Slezanům a Slezankám...:-) jsem zvyklá celý život na Čechy a Slovensko v té naší malé zemičce a na Česko se mi špatně zvyká.
Jana Yahoda 17.03.2010 13:34

Pozvánky

Zajímave weby
Jana Yahoda Osobni manazerske poradenstvi a koucink pro podnikatele a top manazery OnlinE manazerske dovednosti pro podnikatele a top manazery od Jana Yahoda